Entrevista a Jordi Machí: l'art és una forma d'expressar els sentiments. AlgemesíWeb. Enero de 2016

Esta es la entrevista que me hicieron en Algemesíweb.es la web de notícias locales de mi ciudad, Algemesí.  Moltes gràcies!

http://www.algemesiweb.es/societat/2016/01/30/entrevista_jordi_machi_lart_una_forma_dexpressar_els_sentiments


Jordi Machí

Entrevista a Jordi Machí: l'art és una forma d'expressar els sentiments

Entrevistem al pintor i il·lustrador algemesinenc Jordi Machí
Carmen Martínez-AW | 30/01/2016
 
El pintor Jordi Machí va nàixer a Algemesí, fa 32 anys. En acabar el batxillerat va enfocar els seus estudis a la seua passió per la pintura i va estudiar Belles arts en Sant Carles (UPV). Després completaria la seua formació en la "Accademia Belle Arti  Venezia". Allí estudiaria anatomia artística amb el professor Zochetta. En 2007 amb  una beca i es va traslladar a Sao Paulo, Brasil. Després de treballar al cinema i mostrar la seua obra a Itàlia, Brasil, Brusselas, el Líban i a diverses ciutats espanyoles ara resideix a València on viu dedicat al seu treball. Hem parlat amb ell per conèixer millor este talentós artista local.
 Quan comença Jordi Machí a prendre el vol al món de l'art i és més reconegut?
Tot i que he treballat al món del cinema espanyol i exposat a diferents països, sens dubte el punt d'inflexió a la meua carrera va ser la primera exposició que vaig fer a Beirut, al Líban i que va ser molt exitosa en vendre tota l'obra el dia de la inauguració, d'allí sortiren molts contactes i futurs clients que m'ajudarien a créixer al complicat món de l'art.
 A més va ser a partir d'este moment quan la premsa va començar a interessar-se més pel meu treball i els encàrrecs començaren fins i tot a sobrepassar-me. Als últims anys he començat una sèrie de caricatures digitals accessibles a la butxaca de qualsevol i que estan tenint molt bona acollida, oferint-me un mig creixent molt ampli de promoció a escala mundial.

Et dediques a la pintura i a la il·lustració, però realment que creus que hui en dia té més eixida? Econòmicament què reporta més
D'una altra banda la il·lustració i sobretot la il·lustració digital ofereix un mig més assequible, més ràpid i accessible a molts més tipus de clients, des d'aquell que tan sols vol una caricatura a aquell que vol il·lustrar un llibre o un videojoc. A més el fet de poder enviar instantàniament el treball a qualsevol part del món obrí un munt de possibilitats.
Per tant el més rentable seria la pintura per encàrrec sempre que tingues clients que et contracten i seguida de la il·lustració que suposa un ampli sector de gent que requereix els teus serveis i uns ingressos menors però més constants.
On has exposat les teues obres tant de pintura com de caricatures?
(Les caricatures generalment són treballs digitals i no les he esposades a cap lloc) En l'àmbit pictòric he exposat a diverses ciutats d'Espanya com Valencià o Barcelona i entre elles a la meua ciutat, Algemesí. I a l'àmbit internacional he exposat obra a Venècia (Itàlia), a Sao Paulo (Brasil), a Brussel·les (Bèlgica), a Beirut (Líban), a Londres (Gran Bretanya) i pròximament tinc en projecte altres ciutats com Nova York (Usa).
Penses que ací a la nostra comunitat o en general en Espanya la gent com tu està valorada?
Si ja és complicat trobar finançament per a l'art quan l'economia és relativament robusta i estable, a una època de recessió, ho és molt més encara. Cal fer malabars amb els pocs recursos que hi ha. Generalment crec que a Espanya no es valora l'art com es deuria, o millor dit, sí que es valora, però no es paga com deuria. No obstant una de les qualitats que posseeix l'art és que és un llenguatge sense barreres culturals ni lingüístiques, i per tant no has de centrar el teu treball a un país en concret sempre que no tingues impediments de viatjar, fet que avui en dia és relativament barat, i conéixer a gent. Al meu cas, els meus viatges i les amistats forjades a ells han sigut a la llarga una inversió i després d'haver funcionat artísticament a altres països sí que m'he sentit valorat a Espanya.

Què t'agradaria dir a tota la gent perquè valoren l'art i els artistes que tenim valencians, com et vendries.
Com deia esta cita d'Albert Camus; "U no deu desitjar entendre primer i sentir després. L'art no tolera la raó.”
L'Art és una forma d'expressar els sentiments o punts de vista en diferents formes quan la paraula sola no ho aconsegueix. Possiblement el fet de saber valorar l'art, és un do, és una predisposició biològica per buscar altres signes de pensament i açò ens fa més creatius, innovadors i injecta una varietat d'emocions a la ment humana i quan aconsegueix fer-ho sorgeix la passió per l'art automàticament. I el millor és que tot i que la història i el procés és molt important per a entendre, no necessites massa coneixements artístics per a connectar amb una obra i saber apreciar-la.
Convide a tot aquell amb inquietuds a deixar-se emocionar per l'art i endinsar-se dins la ment dels artistes i no tan sols amb els mestres de la pintura, si només a prop de casa. A la comunitat Valenciana tenim gent molt talentosa esperant a ser descoberta per tu.
L'art està a l'accés de tot del món al contrari del que se sol pensar. Al meu cas oferisc unes econòmiques caricatures personalitzades que són el regal perfecte. Així que anime a qui vulga ser part de l'art a posar-se en contacte amb mi.














No hay comentarios: