"Jordi Machí, un algemesinenc a la conquesta dels cors nord-americans" Entrevista publicada por Algemesiweb.es el 30 de Agosto de 2016

Aquí tenéis el enlace:

Jordi Machí, un algemesinenc a la conquesta dels cors nord-americans

El projecte en que treballa es centra en la creació a Austin d'una col•lecció de pintures basades en la sublim novel•la de Antoine de Saint-Exupéry "El petit Príncep"


http://www.algemesiweb.es/cultura/2016/08/31/jordi_machi_algemesinenc_conquesta_dels_cors_nord_americans



Jordi Machí, un algemesinenc a la conquesta dels cors nord-americans

El projecte en que treballa es centra en la creació a Austin d'una col•lecció de pintures basades en la sublim novel•la de Antoine de Saint-Exupéry "El petit Príncep"
Carmen Martínez-AW | 31/08/2016
El jove pintor algemesinenc Jordi Machí es troba actualment a Galveston, a prop de la ciutat de Houston (Texas), immers en el seu nou projecte Americà. El projecte en que treballa es centra en la creació a Austin d'una col•lecció de pintures basades en la sublim novel•la de Antoine de Saint-Exupéry "El petit Príncep". Però el seu art ja li ha robat el cor a Kanye West i Kim Kardashian, que li han encomanat un treball per celebrar el naixement del seu bebè.
En aquest moment quin és el present de Jordi Machí?
Encara que seguisc sent bàsicament el mateix, amb xicotetes millores, possiblement el canvi més significatiu en la meua vida i -per tant en la meua obra- és que estic molt més segur del que faig, i convençut del camí que vaig escollir i de qui sóc. Aquesta seguretat queda reflectida en la meua obra, un procés en el qual vaig aprendre, per executar les decisions sense pors.
Explica’ns com ha anat això de fer el bot a Nord-Amèrica ?
Sempre vaig somiar amb Nord-Amèrica i especialment amb New York, cresol de l'art i aparador global cap a la resta del món, per tot el que aquesta gran ciutat representa, al cap i a la fi és la primera potència mundial i ens xopen de la cultura nord-americana quasi diàriament tant en el cinema com en la televisió. Em sent molt afortunat de poder viure aquest somni americà.

Aleshores, es pot dir que ja estàs preparat per a viure a Texas la nova oportunitat i experiència que t'ha donat la vida?
Sempre vaig creure que una actitud oberta, tolerant i positiva cap a la vida et porta molt lluny. Fa més d'un any un bon amic meu que vivia a Nova York em va presentar a un americà al qual li encanta l'art, este em va comprar diverses obres i al cap de poc temps forjàrem una bonica amistat. Més tard ens portaria a preparar junts un ambiciós i preciós projecte que em porta a mudar-me a les ribes del Colorit a Austin, Texas.
En què consisteix este nou repte?
El projecte en si serà la creació a Austin d'una col•lecció de pintures basades en la sublim novel•la de Antoine de Saint-Exupéry "El principito". Aquesta poètica i poderosa història que aprofundeix en el significat de la vida i en el vertader sentit de l'amistat. Amb aquesta poderosa base conceptual crearé obres intimistes de pinzellada solta i expressiva, però sense perdre mai la figuració encara que allunyat de les il·lustracions originals de l'autor. Una vegada la col•lecció estiga completa, la intenció és moure l'obra a través d'una galeria per New York i L.A.
Jordi ja tens algun encàrrec d’allà? Va !!... Que això d'anar lluny també va acompanyat d'alguna cosa que volem que ens contes?
A través del projecte de "El Petit Príncep" i gràcies a aquest client americà qui es posa en contacte amb la "mànager" de Kanye West i és ella la que em fa l'encàrrec d'un d'aquests quadres per a celebrar el naixement fa uns mesos del nou bebé de Kanye West i Kim Kardashian.
Estic tremendament emocionat amb l'encàrrec, pot suposar un nou punt d'inflexió important en la meua carrera. Així i tot, i malgrat la bona publicitat que pot suposar el fet d'haver pintat per a un personatge tan conegut com Kanye West, per a mi tots som iguals i el bon tracte no dista molt del que donaria a qualsevol altre client. No tinc cap tipus de por a tractar amb gent d'aquests nivells socials, sinó tot el contrari, sigues integrar-me molt bé en qualsevol cercle social i gaudir d'açò.
És un somni portar la teua obra a New York i Los Angeles?
Sempre vaig somiar a exposar en la bulliciosa New York, històricament lligada a l'avantguarda artística i cultural, i fins i tot passar una xicoteta temporada vivint allí encara que en aquest cas la raó per la qual es pretén portar l'obra allí és únicament per qüestió de la Galeria.
Espere que tot m'òmpliga de bones experiències i de gaudir al màxim de la meua lluita en l'art per arribar tot el lluny que puga.
On em porte el vent! Però si he de decidir-me per algun lloc, des de fa temps tinc els ulls posats a Àsia, i concretament m'encantaria Japó, em vaig xopar de la cultura japonesa a través dels animes i els mangues que hui en dia seguisc veient i llegint. Seria fantàstic exposar allí.
Com veus la vida de l'artista és quasi sempre una incertesa, una excitant muntanya russa en la qual no saps el que pot passar i cal estar obert a tot.
Si et veus de nou exposant a València, quina seria la col·lecció que triaries?
M'agradaria exposar alguna col·lecció introspectiva que fóra molt personal, molt íntima i per descomptat que no fóra un encàrrec de ningú. Obres que haja pintat per a mi mateix. Ací és on radica l'ànima del pintor.
Bé ja acabem Jordi, saps que des d'Algemesiweb et desitgem el millor i esperem molt prompte notícies teues. De segur que els teus veïns algemesinencs s'enorgulleixen de tenir una persona com tu i un gran artista arreu del món. Sort i molt bon viatge.
Gràcies, us conte novetats, és un plaer sempre.
Pots seguri l’obra del nostre autor a :
Jordi Machí
http://artblog.jordimachi.com/

No hay comentarios: